Mitel maakt winnaars EMEA Cloud Service Provider Award bekend

Utrecht, 4 april 2016 – Mitel (Nasdaq:MITL) (TSX:MNW) heeft de winnaars van de EMEA Cloud Service Provider 2015 Awards bekendgemaakt. Dit zijn awards voor de snelst groeiende cloud service providers in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Naast het Nederlandse CallHosted  vielen Destiny (België), Sonera (Finland), Spie CS (Frankrijk), TalkTalk (UK), Telia (Zweden) en Uno Telefoni (Denemarken) in de prijzen. Naast groei is bij de bepaling van de winnaars gekeken naar nieuw toegevoegde functionaliteit aan hun cloudaanbod, die resulteert in snelheid en eenvoud in zakelijke communicatie.

Nederlandse winnaar

Mitel Award 2016CallHosted is voor het tweede achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot de Nederlandse winnaar. In 2014 bereikte CallHosted al het hoogste groeipercentage van alle Mitel cloudaanbieders in Nederland. Deze groei zette door in 2015, onder andere door de samenwerkingsovereenkomst met een van de drie grootste mobiele providers van het land.

“We zijn er trots op dat we wederom  erkenning krijgen voor onze cloudstrategie. De nauwe samenwerking met Mitel loont. Hun visie en ons vermogen om nieuwe functionaliteit te implementeren, maken het verschil”, zegt Paul Smissaert, CEO, CallHosted. “CallHosted biedt een bewezen oplossing voor resellers die hun klanten een complete en flexibele communicatieoplossing uit de cloud willen bieden. Onze focus op het optimaliseren van de klantervaring  blijft resulteren in meer groei.”

“Klanten in de EMEA-regio zijn steeds vaker op zoek naar cloud-gebaseerde communicatieoplossingen. Ze willen daarmee besparen op de total cost of ownership, de mobiliteit van werknemers verhogen en de implementatietijd door de inzet van innovatieve bedrijfsprocessen en samenwerkingsfunctionaliteit verkorten”, zegt Michael Vorisek, program manager, EMEA telecommunicatie en netwerken, IDC CEMA. “Om die reden zijn cloud-oplossingen niet alleen de belangrijkste motor achter de groei in de Unified Communications-markt, maar ook een belangrijke onderscheidende factor voor bedrijven die communicatie en samenwerking willen gebruiken om het concurrentievermogen te vergroten, klantervaring te verbeteren en marktaandeel te verhogen. Uit onze onderzoeken blijkt niet alleen dat Unified Communications uit de public cloud het populairst is in de Scandinavische landen en in de retailsector, maar ook dat populariteit in andere regio’s en markten groeiende is.”

Mitel voorbij de twee miljoen Cloud gebruikers

Onlangs maakte Mitel bekend dat meer dan twee miljoen gebruikers al gebruikmaken van Mitel-clouddiensten. Sinds het begin van dit jaar werden er meer dan 70.000 nieuwe cloudaansluitingen gerealiseerd. Over het vierde kwartaal van 2015 rapporteerde Mitel een stijging van 44% van de inkomsten uit de cloudactiviteiten.