De meesten van ons brengen de vakantie lekker luierend en genietend van de zon en de rust door, maar onze collega Marijn van der Kruijt pakt het anders aan. Marijn heeft een missie:
Een helpende hand bieden aan kinderen in arme wijken, tienermoeders en daklozen in Polen.
Marijn gaat vanaf vrijdag 24 juli tot en met 4 augustus met een team van 8 personen naar Polen om enkele goede doelen met handen en voeten te ondersteunen.
De afgelopen periode is het Cross Backpack team druk bezig geweest met het ophalen van sponsorgeld middels het doen van verschillende klussen. Deze opbrengsten zijn voor de goede doelen in Polen.

Hier op een rij wat Marijn precies gaat doen:
– Het organiseren van een BBQ voor het single moms house (voor de moeders met hun kinderen)
– In de stad worden verschillende leuke activiteiten voor de kinderen gehouden: spelletjes doen, schminken, voetballen, etc . Veel kinderen leven in armoede, hebben weinig speelgoed en ook weinig te doen in de zomervakantie. In Nederland is speelgoed opgehaald dat uitgedeeld wordt. Er is een programma voor de jongere kinderen en voor de oudere kinderen.
– Daklozen krijgen een maaltijd, kunnen douchen. Er worden spelletjes georganiseerd en gezellig gekletst. Het doel is deze mensen een gevoel van eigenwaarde terug te geven, door ze een fijne dag te bezorgen en ze gewoon als mensen te behandelen.

Meer informatie over de organisatie en de reis vind u op de website van Salutare:
www.salutare.nl

Wij wensen Marijn een hele leerzame en fijne tijd toe.