Mitel maakt winnaars EMEA Cloud Service Provider Award bekend

Utrecht, 10 juni 2015 – Mitel (Nasdaq:MITL) (TSX:MNW) heeft de winnaars van de EMEA Cloud Service Provider 2014 Awards bekendgemaakt. Dit zijn awards voor de beste cloud service providers in Europa, het Midden Oosten en Afrika. Naast het Nederlandse CallHosted vielen Tele2 in Zweden, Destiny in België en Hub One in Frankrijk in de prijzen. De awards zijn toegekend aan Mitel-partners voor hun bijzondere prestaties op het gebied van cloud-communicatie in het afgelopen jaar in hun regio. Mitel onderstreept met deze prijs het strategische belang van de snel groeiende cloud business. Mitel verzorgt momenteel meer dan 33 miljoen cloud-verbindingen per dag.

Nederlandse winnaar

Award CallHostedCallHosted biedt klanten al sinds 2008 de cloud-oplossing van Mitel (MiVoice Business). In 2014 groeiden ze het snelst van alle Mitel cloud-providers in Nederland. Onlangs introduceerde CallHosted het nieuwe cloud- initiatief OnePluz dat de cloud-oplossingen van Mitel combineert met de mobility-oplossingen van T-Mobile.

Paul Smissaert, CEO van CallHosted: “Deze award is een erkenning voor het harde werk van het CallHosted-team in het afgelopen jaar. Doorzettingsvermogen en creativiteit hebben geleid tot de OnePluz- propositie die aansluit op de behoeften van onze business to business-klanten. Het biedt hen een bewezen oplossing op basis van state of the art-technologie en heeft aanzienlijk groeipotentieel. In deze lange termijn partnerovereenkomst was investeren in de Mitel cloud-propositie voor CallHosted een logische stap.”

Ook sterke groei van cloud in buurlanden

In België introduceerde Destiny in 2013 enkele nieuwe diensten gebaseerd op MiCloud Telepo en is uitgegroeid tot een van de marktleiders op de Belgische markt voor zakelijke cloud-communicatie. Hun Integra-oplossing biedt bedrijven een modulaire en op maat gemaakte communicatie-oplossing.
In 2013 lanceerde Tele2 in Zweden de nieuwe cloud-gebaseerde PBX-dienst Tele2 Växel, gebaseerd op MiCloud Telepo. Deze dienst groeide sterk in 2014. Daarnaast lanceerde Tele2 in nieuwe marktsegmenten aanvullende diensten gebaseerd op MiCloud Telepo.

Als zakelijke IT- en communicatie-service provider levert het Franse Hub One – een dochteronderneming van ADP (Aéroport de Paris) – met Mitel MiVoice Business en MiCollab, volledig cloud-gebaseerde unified communications-oplossingen. Van alle Mitel-resellers in Frankrijk realiseerde Hub One in 2014 de sterkste groei in cloud-omzet.

Voortdurend innoveren

Patrik Sörqvist, Vice President MiCloud EMEA bij Mitel: “Onze cloud service providers nemen de leiding bij het succesvol migreren van klanten naar de cloud. Mitel ondersteunt hen daarbij door voortdurend te innoveren en de communicatiemogelijkheden voor eindgebruikers te vereenvoudigen. Onze strategische focus op cloud-communicatie zal de groeimogelijkheden en het concurrentievermogen verder versterken. Met deze Cloud Service Provider of the Year Awards erkennen en belonen we onze partners die de grootste vooruitgang boekten bij promotie en verkoop van Mitel cloud-oplossingen in het afgelopen jaar. Tele2, CallHosted, Destiny en Hub One zijn allemaal verdiende winnaars van deze award.”